Ce este parul remy?

V-ati intrebat vreodata ce este acest par remy de care se face atata tapaj cand vorbim de peruci scumpe? Ce il face pe el sa faca diferenta de pret de la simplu la dublu?

Cand spunem “remy” si vorbim despre peruci, ne referim la calitate. Calitatea remy se refera mai mult la calitatea perucii si nu la calitatea firului de par natural si nici macar la originea firului de par. Indiferent de sursa, parul remy este recoltat de la persoane sanatoase, robuste, fiind atent selectionat. Nu orice par natural e automat remy. Parul trebuie sa arate impecabil pe toata lungimea lui, sa fie rezistent si stralucitor. Totul are legatura cu selectia, depozitarea si manufacturarea lui. Părul remy este parul natural, strâns și păstrat în mănunchi, cu toate firele orientate în aceeași direcție, de la radacina catre varf.  Parul remy este selectat si colectat cu grija pentru detalii, in mod special avandu-se in vedere pastrarea sensului firului de par. Acest aspect elimina riscul ca parul sa se comporte diferit in timp, sa reactioneze neeuniform la procesul de vopsire, ondulare. Parul remy are cuticula intacta.

Atentie! Parul natural este intotdeauna la origine remy, doar ca in procesul de depozitare, transport, vopsire, tratare etc, fabricare a perucii, directia de crestere se schimba, se pierde si firele se orienteaza diferit.

Majoritatea perucilor din par natural existente in comert nu sunt peruci remy, mai ales perucile ieftine. Parul se va incalci mai usor, se va ondula diferit intrucat, chiar daca este dispus intr-o baza de peruca, cusut si imobilizat, el nu face corp comun, nu face parte integranta din restul parului. Sunt suvite sau fire care se ridica, se electrizeaza diferit, elimina vopseaua din par diferit. Un pret derizoriu cand este vorba de par natural (mai ales lung) trebuie sa va ridice un semn de intrebare.

Este foarte important sa stiti traseul parului de la colectare pana in magazine, pentru a-l evalua corect si a anticipa cum se va comporta in timp. Culoarea perucilor originala, cu exceptia celor de origine europeana, este natural extrem inchisa, brunet pana-corbului. Pentru a se obtine culori naturale si moderne, europene, deschise, parul va tebui sa fie tratat, decolorat si vopsit. Acest procedeu executat in maniera eronata determina ca parul, desi natural, sa nu mai fie suplu, elastic si stralucitor, peruca pierzand astfel din naturalete.

Intreg ciclul de productie a perucilor remy este foarte laborios si costisitor. Asta face ca majoritatea perucilor remy sa fie de calitate superioara si mult mai scumpe. Este foarte important sa acordam atentie alegerii modelului, a brandului si nu in cele din urma, sa respectam instructiunile de ingrijire, pentru a ne bucura de peruca recent achizitionata cat mai mult timp.

Perucile ieftine nu sunt remy. Ele arata bine in poze dar parul nu este unul de calitate. In general este vorba de parul colectat de la saloanele de frizerie sau templele din zona Asiei. Acest par, desi natural, e un rebut, un par necalitativ, el nu poate fi integrat intr-un produs pentru a fi purtat un timp mai indelungat. Intrucat procesul de colectare nu este unul riguros, suvitele de par sunt adunate aleatoriu (de cele mai multe ori de pe jos), fara a fi aliniate corect, de la radacina catre varfuri. Parul urmeaza sa fie tratat in “mediu acid”  si ulterior, pentru a crea impresia de par matasos, va fi tratat cu silicon, intrucat parul se vinde la kilogram si siliconul ii da greutate, ii da “corp”.  Parul non-remy astfel tratat va arata bine atat in poze cat si in realitate. In timp insa, dupa cateva spalari, siliconul va fi indepartat din par si parul din peruca se va matui si incurca usor, va deveni aspru si fara viata. Un pret suspect de mic pentru o peruca de par natural poate fi un indiciu ca ne aflam in posesia unui produs inferior. Nu va asteptati la chilipiruri. Chiar si online, pretul unei peruci trebuie sa reflecte calitatea ei si mai putin adaosul comerciantului. Verificati cu atentie sursele din care va informati. Foarte multe din perucile de par natural pot fi executate din par de proasta calitate sau din mixuri de fibre in procentaje disproportionate sau pur si simplu sunt contrafacute.

Perucile naturale remy de la Ellen Wille  sunt uimitor de naturale și feminine!  Perucile premium de păr uman sunt ideale pentru femeile care acordă o importanță deosebită naturaletii. Cu o tinuta naturală și strălucirea sănătoasă, părul uman vă oferă o perucă care este uimitor de confortabilă de purtat. Părul este înnodat în direcția creșterii individuale a părului, ceea ce conferă perucii finisate un finisaj frumos și natural. Părul Remy are o strălucire minunată, este 100% natural și poate fi ușor coafat, practic ca pe propriul tau par. Indiferent dacă este indreptat, ondulat sau doar dat cu fixativ – posibilitățile sunt multiple!  Sa parcurgem doar cateva avantaje ale perucilor din par natural: par natural rezistent si matasos, versatil intrucat permite o multitudine de stiluri, daca mai adaugam si un volum civilizat ( cu o densitate naturala de 100%, discret si de bun gust), sunt suficiente motive sa alegem o peruca remy. Vom avea un par moale precum casmirul, un fir de par natural sanatos pana la varf. Atentia la detalii si tehnologia de ultima oara se identifica cu brandul Ellen Wille.

Atentie! Parul poate fi coafat la cald folosind scule profesionale, la o temperatura medie. Nu risca sa agresezi parul, acest par nu mai creste si anumite imperfectiuni nu mai pot fi remediate de cat cu …foarfeca J. Parul natural remy poate fi revopsit sau nuantat in tonuri mai inchise dar nu incercati sa decolorati o peruca din par natural, nici macar cateva suvite. Procedura de decolorarea a parului pentru peruci este una foarte minutioasa si se desfasoara, pentru un efect natural, doar de catre producator, in fabrica. Riscati sa compromiteti fibra. Recomandam pentru intretinerea ei de zi de zi folosirea intregii game de produse destinate perucilor de par natural (sampon, balsam, tratament, masca).