Durata de viata a unei peruci

IN PRIMUL RAND NU TREBUIE SA UITAM CA O PERUCA ESTE UN ACCESORIU.

Firma producatoare, brandul, pretul platit pentru achiziionarea perucii nu reprezinta in sine o garantie PE VIATA. Respectarea instructiunilor primite odata cu produsul este esentiala.

O peruca de calitate din par uman poate rezista ani daca este intretinuta corespunzator.

Nu trebuie sa uitam ca parul natural din peruca este un par care a fost tratat in prealabil pentru a fi matasos (parul indian sau asiatic nu este fin), a fost vopsit, coafat etc. Parul natural necesita atentie suplimentara. Nu faceti greseala sa spalati peruca cu sampon normal. Peruca are un par fara viata, el necesita tratament special pentru a arata bine ani de zile. Dar exact cum parul noastru poate arata mai bine sau mai rau in functie de cum il ingrijim, la fel se intampla si cu peruca. Parul perucii se poate tocii, parul perucii se poate usor decolora in timp, parul se poate matui etc.

O peruca de calitate din par sintetic poate rezista aproape 1 an de purtari zilnice sau cca 300 de purtari ocazionale.

Perucile cu par lung rezista cu mult mai putin. Durata lor de viata depinde exclusiv de intretinerea lor cu produse specifice, respectarea instructiunilor de folosire si de manevrele pe care le executam asupra lor (ticuri, cicluri de spalare etc).

O peruca din par sintetic de proasta calitate nu trece proba spalatului, ea nu isi pastreaza forma si moliciunea. Ea devine greu de pieptanat, se incalceste usor.

Majoritatea perucilor expuse spre vanzare in Romania sunt peruci destinate exclusiv accesorizarii manechinelor
care decoreaza vitrinele sau peruci de proasta calitate care pot fi purtate ocazional, la petreceri.  Perucile tip China sunt mari, calduroase, au culori terne, uniforme si finisaje grosolane. Nu se recomanda sa purtati o peruca de proasta calitate daca nu aveti par din cauza chimioterapiei sau alopeciei. Nu trebuie sa uitam ca in ambele situatii, foliculul de par este distrus temporar. Chiar si in cazul alopeciei extinse, foliculul de par are inca viata si se poate regenera in timp. Trebuie sa alegem cu grija produsele pe care le aplicam pe cap.

Pentru a prelungi viata perucii achizitionate trebuie sa fiti foarte atenti la urmatoarele aspecte:

Durata de folosire a unei peruci precum si modul in care se prezinta pe toata aceasta durata depind exlusiv de anumite aspecte care terbuie luate in consideratie:

  • cat de des este purtata peruca;
  • cat de des este spalata peruca ( mentinerea obiceiului de a spala peruca in acelasi ritm in care ne spalam propriul par este total gresita)
  • cat si cum este ea ingrijita;
  • ce produse sunt folosite pentru intretinerea unei peruci;
  • unde este pastrata peruca intre purtari;
  • nivelul de transpiratie al persoanei care o poarta;
  • ritmul in care pielea capului se ingrasa;
  • ticuri.